Tulpen

In de winter broeien we ongeveer vier miljoen tulpen. We beginnen rond vijf december met de eerste Ben van Zanten. Deze mooie rode tulpen broeien we speciaal voor de Kerst. Vanaf begin januari beginnen we met diverse dubbele tulpen. We voeren aan tot de Pasen.

De soorten die we aanvoeren zijn onder andere:
-Cilesta
-Flash Point
-Columbus

We richten ons op de zwaardere tulpen en veilen vooral in de groep 34+ gram.

We telen Gypsophila buiten op circa vier hectare grond. Voor het vroege voorjaar en het late najaar gebruiken we een folie-/cabrioletkas van 5000m2. Van deze kas kunnen de wanden en het dek volledig open zodat we van kasklimaat naar buitenklimaat kunnen wisselen. Hierdoor hebben wij zwaardere kwaliteit kasgyps dan gyps wat in een glazen kas is geteeld.

De stekjes importeren we en we potten ze zelf op tot het goed gewortelde plantjes zijn. Deze plantjes planten we doorgaans op de zaterdagen met een groep scholieren buiten op het land. We hebben een vaste sproei-installatie met sprinklers waardoor we heel gericht water kunnen geven waar en wanneer het nodig is.

We oogsten ons Gyps met Poolse werknemers. Zij bossen de bloemen direct op het land. We oogsten relatief rauw en vervolgens zetten we het in een voorbehandelingsruimte bij een constante temperatuur. Op deze manier trekken we ze volledig in bloei. Hierdoor krijgen we een mooi rijp en lang houdbaar product.