Gypsophila

Wij voeren Gypsophila aan van begin juni tot eind oktober op alle vestigingen van Royal FloraHolland en op Veiling Rhein-Maas. In juni beginnen we met My Pink en Xlence.

Begin juli beginnen we buiten met oogsten en voeren we de onderstaande cultivars aan tot begin november:

Soorten van Danziger
-Xlence
-My Pink
-Cosmic
-White Victoria

Soort van Hilverda
-Zinzi Discovery

We telen Gypsophila buiten op circa vier hectare grond. Voor het vroege voorjaar en het late najaar gebruiken we een folie-/cabrioletkas van 5000m2. Van deze kas kunnen de wanden en het dek volledig open zodat we van kasklimaat naar buitenklimaat kunnen wisselen. Hierdoor hebben wij zwaardere kwaliteit kasgyps dan gyps wat in een glazen kas is geteeld.

De stekjes importeren we en we potten ze zelf op tot het goed gewortelde plantjes zijn. Deze plantjes planten we doorgaans op de zaterdagen met een groep scholieren buiten op het land. We hebben een vaste sproei-installatie met sprinklers waardoor we heel gericht water kunnen geven waar en wanneer het nodig is.

We oogsten ons Gyps met Poolse werknemers. Zij bossen de bloemen direct op het land. We oogsten relatief rauw en vervolgens zetten we het in een voorbehandelingsruimte bij een constante temperatuur. Op deze manier trekken we ze volledig in bloei. Hierdoor krijgen we een mooi rijp en lang houdbaar product.